Κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών, θέλετε να αποφύγετε το κρέας ή έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα κολοκυθάκια γεμιστά, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή. Μια ιδανική επιλογή και για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 500 γρ. γαρίδες ή γάμπαρη
  • 1 φλιτζάνι ωμό ρύζι
  • 1­-2 ξερά κρεμμύδια
  • 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1⁄4 ματσάκι δυόσμο
  • μία μεγάλη ώριμη ντομάτα για την γέμιση
  • ένα κουταλάκι θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μία μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι – πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβετε το κοτσάνι τους και με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο αδειάζετε το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια τρίβουμε τα κρεμμύδια, την μια ντομάτα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αυτά τα υλικά τα αναμιγνύουμε με το ρύζι (που το έχουμε πλύνει καλά), την ψίχα, την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης τη γάμπαρη ή γαρίδες (καθαρισμένες σε μικρά κομματάκια). Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα. Κατόπιν, τρίβουμε ή κόβουμε σε ροδέλες και την άλλη ντομάτα και το κρεμμύδι μέσα σ’ ένα μπολ στο οποίο υπάρχει το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και 1⁄2 ποτήρι νερό. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα (στο φούρνο ή σε κατσαρόλα).

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts