κολοκυθόσουπα

Απολαυστική ζεστή αλλά και κρύα, η κολοκυθόσουπα μας χαρίζει χρώμα και άρωμα πλήρως φθινοπωρινό!

Υλικά για την κολοκυθόσουπα

Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε

  • 1 μικρού μεγέθους κολοκύθα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μεσαίου μεγέθους καρότα
  • φρέσκια πιπερόριζα κατά βούληση
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο κρασί
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, κανέλλα και όποιο άλλο μπαχαρικό υποδεικνύει η εμπνευση της στιγμής!

Παρασκευή

Το πρώτο βήμα αφορά το ξεφλούδισμα και τεμάχισμα της κολοκύθας σε κύβους. Μαζί με τα καρότο και την πιπεριά προστίθενται σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, όπου σε μέτρια φωτιά σοτάρεις απαλά. Προαιρετικά μπορείς να σβήσεις τα λαχανικά με λίγο κρασί της αρεσκείας σου για επιπλέον γεύση και άρωμα. Στη συνέχεια έρχεται η ώρα να προσθέσεις βρασμένο νερό -αν προσθέσεις κρύο, η θερμοκρασία του μίγματος θα πέσει και ο βρασμός θα σταματήσει μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα ξανά- ώστε να καλύπτονται τα λαχανικά. Αν αφήσεις τη σούπα να σιγοβράζει για περίπου μισή ωρίτσα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, θα παρατηρήσεις ότι τα λαχανικά αρχίζουν και μαλακώνουν και είναι έτοιμα για την επεξεργασία με το ραβδομπλέντερ! Μόλις μεταμορφώσεις τη σούπα στο μαγικό πορτοκαλί βελούδινο μείγμα, έρχεται η ώρα των μπαχαρικών!

Πρόσθεσε νερό μέχρι να φτάσει η κολοκυθόσουπα την επιθυμητή για σένα υφή και σέρβιρε με λευκό απαλό τυρί, καρύδια και μυρωδικά!

Καλή απόλαυση!

LEAVE A REPLY

three × three =