Να μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο.

Υλικά για 4-5 μερίδες

  • ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
  • τρεις σκελίδες σκόρδο
  • μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • δύο φύλλα δάφνη
  • δύο λεμόνια
  • λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί το λεμονάτο μας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.

Σερβίρουμε το λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά και έχουμε ένα ιδανικό πλήρες γεύμα!