Κοτόπουλο..γλύκισμα!
Υλικά
- ένα μέτριο κοτόπουλο
- 200 γραμμάρια κρεμμύδια
- 200 γραμμάρια πιπεριές
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο σκόρδο
- μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
- μία κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας
- δύο κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δύο κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτα
- μισή πιπεριά καυτερή
- ένα καρότο σε ροδέλες
Τρόπος παρασκευής
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο, και το σοτάρουμε σταδιακά με το λάδι, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το καρότο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας που μέσα έχουμε ανακατέψει τις 2 κουταλιές πελτέ, το κρασί, το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, και ένα ψιλοκομμένο φύλλο δάφνης. Ψήνουμε το φαγητό μας σε κατσαρόλα χωρίς νερό για μία ώρα περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.