Κράκερ ρεβιθιού με ρίγανη και σκόρδο

Κράκερ ρεβιθιού με ρίγανη και σκόρδο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αυτά τα κράκερ αποτελούν ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες αλλά και τη λύση για να φάνε όλοι ρεβίθια! Συνοδεύστε τα με ντιπ και προσθέστε τα στη σούπα ή τη σαλάτα σας.

 

Υλικά

(για περίπου 20 κράκερ)
  • 200 γρ. βρασμένα ρεθίθια
  • ½  κούπα νιφάδες βρώμης
  • ½  κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • ½  κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Σ’ ένα μούλτι χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγετε με τον πλάστη  σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Με ένα  μαχαίρι χωρίζετε  τη ζύμη σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια. Με ένα πιρούνι φτιάχνετε τρύπες πάνω στη ζύμη, τοποθετείτε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 ανάλογα τον φούρνο.

 

Θερμιδική αξία (ανά κράκερ)

48 Kcal

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts