Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές στο Wok

Το να κάνεις δίαιτα μερικές φορές είναι μονότονο και κουραστικό. Ειδικά όταν έχεις να χάσεις πολλά κιλά και οι γεύσεις μοιάζουν να επαναλαμβάνονται. Εκεί το μεράκι και το κέφι του διαιτώμενου μπορεί να κάνει την διαφορά. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και με την Μαρίνα που μπορεί να της αρέσει το κοτόπουλο αλλά ένοιωσε ότι γευστικά έχει εξαντλήσει τις παραλλαγές του. Έβαλε την φαντασία της και το wok που της είχαν πάρει δώρο μιας και τόσο πολύ το ήθελε (αφορμή έψαχνε να το χρησιμοποιήσει) και έφτιαξε μια καταπληκτική συνταγή για  γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές. Μας την έστειλε και την δημοσιεύουμε.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γραμμάρια Κοτόπουλο
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καυτερό πιπέρι
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 ροδέλες φρέσκο ανανά
  • 1 κουταλάκι σκόνη λαχανικών

Εκτέλεση

Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια και το σοτάρω στο wok 5-6 λεπτά στο μισό λάδι της συνταγής.Το αφαιρώ και το κρατάω στην άκρη.

Βάζω το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω κομμένα σε λωρίδες τα κρεμμύδια τις πιπεριές,ψιλοκομμένο σκόρδο και το καρότο κομμένο με τον αποφλοιωτή σε φλούδες.

Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, καυτερό πιπέρι και τη σκόνη λαχανικών.

Μόλις σοταριστούν και μαλακώσουν προσθέτω τον χυμό ντομάτας. Βράζω 5´ και προσθέτω το κοτόπουλο και τον ανανά κομμένο σε κομματάκια. Μετά από λίγο 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι αλεύρι. Μόλις αρχίσει να χυλώνει είναι έτοιμο.

Το σερβίρουμε με ρύζι (κατά προτίμηση αρωματικό)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

five × five =