Υλικά :
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ισόπαχες λωρίδες
2 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 ποτηράκι λευκό κρασί (μπορεί να είναι κ ημίγλυκο )
2 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες
2 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κουταλιές παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι
Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τη ζαχαρη για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 45 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.
Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βαλσάμικο.
Για το σερβίρισμα.
Τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε μια ελαφριά στρώση τυριού και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
Σβήνουμε το μάτι και αναποδογυρίζουμε το τυρί να ψηθεί κ η πάνω μεριά του.
Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε πάνω από τη σούπα.
Συντάκτης Άρθρου
Η Μαρία Τουμπή, εργάζεται σαν διαιτολόγος στο νόμιμο διαιτολογικό της γραφείο στα Μελίσσια Αττικής από το 2006 μέχρι σήμερα. Διατηρεί επίσης, διαιτολογικό γραφείο στην χώρα της Τήνου.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Διατροφή (MMedSci) από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου.
Κατέκτησε με βαθμό «Άριστα» το πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική, το Coaching και το Mentoring υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα το θηλασμό και προσφέρει στήριξη σε θηλάζουσες μητέρες.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και επίσης έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Από τον Μάρτιο του 2017, επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαιτολόγων (EFAD), για τα επόμενα 4 έτη.
Υπήρξε συνιδιοκτήτρια της επιστημονική ομάδας «διατροφή» και του αντίστοιχου site όπου τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων.
Παράλληλα, το 2017 ίδρυσε την διεπιστημονική ομάδα του The Health Lab και την ομώνυμη ιστοσελίδα www.thehealthlab.gr με σκοπό την παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημοσίων και κοινωνικών φορέων αλλά και την ενημέρωση του κοινού από πτυχιούχους επιστήμονες υγείας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε γνωστά μέσα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Maria.toumpi@thehealthlab.gr
Τηλ: 2108037382 / 6947276049
Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 13 – 17, Μελίσσια
Τήνος: Δρόσου Ν. Δρόσου, Χώρα Τήνου, 84200, Χώρα Τήνου