Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Υλικά :

4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ισόπαχες λωρίδες
2 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 ποτηράκι λευκό κρασί (μπορεί να είναι κ ημίγλυκο )
2 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες
2 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κουταλιές παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι

Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τη ζαχαρη για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 45 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.
Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βαλσάμικο.

Για το σερβίρισμα.

Τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε μια ελαφριά στρώση τυριού και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
Σβήνουμε το μάτι και αναποδογυρίζουμε το τυρί να ψηθεί κ η πάνω μεριά του.
Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε πάνω από τη σούπα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts