Κρέπες με σπανάκι

Κρέπες με σπανάκι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το διαβατήριο του εκκολαπτόμενου chef περνά από τη δημιουργία της κρέπας και σαφώς όλοι στις πρώτες μας δημιουργίες εντάξαμε στα πρόχειρα υλικά την κρέμα γάλακτος.

Η κρέπα, με σπανάκι, μανιτάρια, τυρί θέλει και τη κρέμα της. Τώρα όμως που η εμπειρία έχει αφήσει περισσότερα χνάρια πάνω στις γαστρονομικές σημειώσεις μας θα δοκιμάσουμε να πετύχουμε ένα αντάξιο αποτέλεσμα αξιοποιώντας υλικά περισσότερο εύγεστα και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά για 15 κρέπες

Για τις κρέπες
  • 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 3 αυγά
  • 1⁄2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν
  • λίγο αλάτι
  • 2­-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-­3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπανάκι καλά σοταρισμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1⁄2 φλιτζάνι τυρί (λίγων λιπαρών)
  • 1⁄2 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Για τις κρέπες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας γεμάτες από το μίγμα μας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι.

Για την γέμιση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, κατόπιν τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μερικά λεπτά. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το χτυπημένο αυγό, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία μοιράζουμε το μίγμα στις κρέπες, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνοντάς στην επιφάνεια το γάλα με 3 κουταλιές τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts