Χοιρινή σούβλα κρασάτη

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κομμένο για κομμάτια σε σούβλα
  • Κρασί κόκκινο ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, κόλιανδρο αλεσμένο

Τρόπος Παρασκευής

Μαρινάρουμε το χοιρινό με το κρασί, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες, Το περνάμε σε 2 μεγάλες μεταλλικές σούβλες. Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν στο καλύτερο τους σημείο. Τοποθετούμε τις σούβλες πάνω από την φωτιά, αρχικά σε πιο χαμηλό σημείο και μετά πιο ψηλά, σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστά. Ψήνουμε για περίπου 1,5 με 2 ώρες, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καλά το κρέας.

Σερβίρουμε με πατάτες ψητές και λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!!!