Υλικά

1 κιλό χταπόδι

Σος

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει καλά και ετοιμάζουμε τα υλικά για την σος.

Σουρώνουμε το χταπόδι κρατώντας λίγο από το ζουμί του σε ένα φλιτζάνι. Αφού το κόψουμε σε μέτρια κομμάτια βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος και προσθέτουμε την σος αναμιγνύοντας την πρώτα με ελάχιστο από το ζουμί που κρατήσαμε (να μην αραιώσει πολύ η σος).

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσει ελαφρώς το χταποδάκι.

Σερβίρουμε με πατάτα ψητή ή ρύζι και σαλάτα.