Φρέσκο λουβί με κολοκυθάκι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Υλικά

  • 1 κιλό λουβί φρέσκο
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • Χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι  για σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις άκριες από τα λουβιά και αφαιρούμε τις ίνες από τα πλευρά. Κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 3 εκατοστά και όσα δεν έχουν τρυφερό φύλλο τα καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τους σπόρους. Ξεπλένουμε καλά σε νερό με ξύδι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό ρίχνοντας αλάτι, προσθέτουμε τα λουβιά και αφού πάρουν το πρώτο βράσιμο χαμηλώνουμε την φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Στο μεταξύ πλένουμε το κολοκύθι, κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λουβιά και τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts