Υλικά
- 1 κιλό λουβί φρέσκο
- 1 μέτριο κολοκύθι
- Χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
- Αλάτι
- Μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι για σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις άκριες από τα λουβιά και αφαιρούμε τις ίνες από τα πλευρά. Κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 3 εκατοστά και όσα δεν έχουν τρυφερό φύλλο τα καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τους σπόρους. Ξεπλένουμε καλά σε νερό με ξύδι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό ρίχνοντας αλάτι, προσθέτουμε τα λουβιά και αφού πάρουν το πρώτο βράσιμο χαμηλώνουμε την φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Στο μεταξύ πλένουμε το κολοκύθι, κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λουβιά και τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.