Γαριδομακαρονάδα

Υλικά (4-5 μερίδες)

  • 1 κουτί μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 1 κουτί Γαρίδες (1 kg)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ντοματοχυμό
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοχυμό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (30 – 40 λεπτά).

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας μέχρι το σημείο al dente.

Προσθέτουμε την σάλτσα στα μακαρόνια μας και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο βασιλικό.

Καλή όρεξη!