Υλικά  

  • ½  κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
  • ½  κιλό κριθαράκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ντοματοπελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλο δάφνης, ξυλάκι κανέλας, γαρίφαλα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί καλά απ’ όλες τις πλευρές και να πάρει ελαφρύ κόκκινο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα με όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει το φαγητό. Αρχικά ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ακολούθως χαμηλώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά για να μην κολλήσει το κριθαράκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.