Υλικά
- ½ κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
- ½ κιλό κριθαράκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ντοματοπελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φύλλο δάφνης, ξυλάκι κανέλας, γαρίφαλα
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί καλά απ’ όλες τις πλευρές και να πάρει ελαφρύ κόκκινο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα με όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει το φαγητό. Αρχικά ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ακολούθως χαμηλώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά για να μην κολλήσει το κριθαράκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.