Καλαμάρι παναρισμένο στον  φούρνο

Καλαμάρι παναρισμένο στον φούρνο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το πιο κάτω γεύμα αποτελεί ένα εύκολο, υγιεινό και γρήγορο γεύμα το οποίο μπορεί να γίνει σε ένα από τα δύο κυρίως γεύματα της ημέρας και να σας απαλλάξει από τις πολλές θερμίδες ενός έτοιμου επεξεργασμένου γεύματος!

Υλικά (συνταγή για 3-4 μερίδες)

  • 1 κιλό καλαμάρι (φρέσκο ή σε ροδέλες)
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά αλεσμένη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Ξεπλένουμε το καλαμάρι, το στραγγίζουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
Βουτάμε ένα ένα τα καλαμαράκια στην αλεσμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν καλά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Συνοδεύεται με ρύζι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας και λαχανικά εποχής

Tip: Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κουταλιές μουστάρδα πριν το πασπαλίσετε με την φρυγανιά

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts