Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο

Υλικά

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Άνηθος (προαιρετικά)
  • Δυόσμος
  • 1 κουταλιά λάδι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 90 γραμμ φέτα με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Λιώνουμε τα κολοκυθάκια με ένα πιρούνι και πετάμε ότι υγρά βγάλουν, και ακολούθως λιώνουμε τις πατάτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο σχήμα της αρέσκειας μας.

Τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ κόκκινο χρώμα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά της επιλογής μας

Καλή σας όρεξη!!!