Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
- ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο ξηρό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- σπόροι κόλιανδρου, αλεσμένοι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και αφού κάψει τοποθετούμε το κουνέλι, αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κουνέλι μπορεί να χρειαστεί να το ψήσουμε σε δύο δόσεις. Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφού καθαρίσουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα υπολείμματα που άφησε το κουνέλι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα)
Προσθέτουμε το κουνέλι ανακατεύοντας για λίγο και μετά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί τι κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ με 2 φύλλα δάφνης. Ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά σε χαμηλή για περίπου 45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλεσμένους σπόρους κόλιανδρου και σερβίρουμε μαζί πατάτες ή πουργούρι και λαχανικά
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.