Κουνέλι κοκκινιστό

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • σπόροι κόλιανδρου, αλεσμένοι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και αφού κάψει τοποθετούμε το κουνέλι, αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κουνέλι μπορεί να χρειαστεί να το ψήσουμε σε δύο δόσεις. Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφού καθαρίσουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα υπολείμματα που άφησε το κουνέλι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα)

Προσθέτουμε το κουνέλι ανακατεύοντας για λίγο και μετά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί τι κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ με 2 φύλλα δάφνης. Ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά σε χαμηλή για περίπου 45 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με αλεσμένους σπόρους κόλιανδρου και σερβίρουμε μαζί πατάτες ή πουργούρι και λαχανικά

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts