Υλικά

  • 500 γρ πέννες ολικής αλέσεως
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 δέσμες σπανάκι
  • 2 μέτριες  ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ αναρή φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμος ξερός

Εκτέλεση:

Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες  με το σπανάκι, αλατοποπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Βράζουμε τις πέννες μέχρι να γίνουν «al dente». Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε το σπανάκι, την αναρή, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το δυόσμο και σερβίρουμε.