Υλικά
- 500 γρ πέννες ολικής αλέσεως
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 δέσμες σπανάκι
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 100 γρ αναρή φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- Δυόσμος ξερός
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες με το σπανάκι, αλατοποπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βράζουμε τις πέννες μέχρι να γίνουν «al dente». Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι, την αναρή, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το δυόσμο και σερβίρουμε.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.