Υλικά

  • ½ κιλό μεγάλα μανιτάρια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 πίτες κυπριακές ολικής αλέσεως μέτριου μεγέθους
  • Ταχίνι έτοιμη
  • ένα χαλούμι κομμένο σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστό
  • ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον  φούρνο στους 200 βαθμούς στην ρύθμιση για σχάρα.

Κόβουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ελαφρύ κόκκινο χρώμα. Στην μέση του ψησίματος τα γυρίζουμε για να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να κοκκινίσει ελαφρώς και από τις 2 μεριές. Ψήνουμε τις πίτες σε τοστιέρα και στην συνέχεια αλείφουμε με 1 κουταλιά ταχίνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, ρίγανη, το χαλούμι και λίγα φύλλα ρόκας.