Σούπα λουβάνα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Υλικά

  • 1 φλ. λουβάνα (φάβα)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Γεμίζουμε το 1/2 μιας μέτριας κατσαρόλας με νερό και το βάζουμε να βράσει.

Ξεπλένουμε καλά την λουβάνα και την σουρώνουμε.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.

Αφού ζεσταθεί καλά το νερό βάζουμε την λουβάνα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (τον μαϊντανό τον αφήνουμε προς το τέλος), αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η λουβάνα.

Μπορούμε κατά το σερβίρισμα να προσθέσουμε ελαιόλαδο και σπασμένο παξιμάδι ή κρουτόνια ολικής άλεσης.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts