Τραχανάς με χαλούμι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τραχανά ξηρό
  • ¼ φλιτζάνι φιδέ
  • Νερό
  • αλάτι
  • 1 Χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε νερό στο 1/3 μιας μέτριας κατσαρόλας. Μουλιάζουμε τον τραχανά σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε τον τραχανά στην κατσαρόλα, λίγο αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Μόλις μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε τον φιδέ και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το χαλούμι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρουμε με κρουτόνια ολικής αλέσεως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο ξερό.

Χριστιάνα Παπαλουκά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts