Υλικά

  • 5-6 λαβράκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο  θυμάρι και λίγο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Απλώνουμε τα λαβράκια στη σειρά σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια. Το νερό δε χρειάζεται να καλύψει τα ψάρια, γιατί στη συνέχεια θα τα γυρίσουμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα  και από τις 2 πλευρές. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰ για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Προτεινόμενο συνοδευτικό για ένα πλήρες γεύμα:

Βράζουμε μερικές πατάτες κομμένες ραγού και όταν είναι έτοιμες ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μουστάρδα και μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες μέσα σε αυτή τη σάλτσα. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε μυρωδικά, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο , αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά, σβήνουμε με χυμό από ½ λεμόνι και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε τις πατάτες στην κοιλιά του ψαριού ή να διακοσμήσετε με χόρτα βραστά.

 

Διατροφική ανάλυση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

thirteen + 6 =