Μία ιδιαίτερη και απίστευτα γευστική μακαρονάδα, με σάλτσα μαιντανού που φέρνει την άνοιξη.
Υλικά
- 200γρ μακαρόνια, κατά προτίμηση ολικής
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τριμμένο τυρί, αν σου αρέσει ο συνδυασμός
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μαιντανού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα μαιντανού και ανακατεύουμε. Σερβίρονται είτε σκέτα είτε με κομματάκια φέτας.
Συντάκτης Άρθρου
Η Στυλιανοπούλου Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο νοσοκομείο Παίδων« η Αγία Σοφία», στο Γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα « η Σωτηρία» και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εξειδικευτεί περισσότερο στο κομμάτι της κλινικής διατροφής και της σημασίας της στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Επίσης, ασχολήθηκε και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα όπου συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες του HACCP και του ISO ενώ παράλληλα, ενημέρωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.
Η πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης σε ομάδα εθελοντριών, με πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με την Διατροφή και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα στον χώρο.
Υπήρξε εθελόντρια στο Ινστιτούτο Προληπτικής,Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με σκοπό την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής και την διατροφική υποστήριξη υποσιτισμένων παιδιών στα Ελληνικά σχολεία. Ακόμα, συμμετείχε και σε άλλες εθελοντικές δράσεις, μέσω της Glovo, πλατφόρμας για νέους εθελοντές και μέσω προγράμματος κινητικότητας νέων στην Πορτογαλία με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα στον καιρό της κρίσης.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την capoeira, μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη και την yoga, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.