Μία δροσερή μακαρονοσαλάτα, ιδανική για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Υλικά για τη μακαρονοσαλάτα
- 2 φλ πέννες ολικής
- 10 ντοματίνια
- 4 κ.σ. καλαμπόκι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- ½ ώριμο αβοκάντο
- Μαϊντανό ή λίγο σπανάκι
- 1 κ.γ. αλάτι-πιπέρι
Για τη σως
- ½ αβοκάντο
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε όλα τα υλικά (ντοματίνια, καλαμπόκι, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένο ½ αβοκάντο και μαϊντανό). Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως σε 2 κ.σ ελαιόλαδο , ρίχνουμε το χυμό από το μισό πορτοκάλι, το βαλσάμικο, το χυμό λεμόνι και το ½ αβοκάντο (αφού πρώτα το πολτοποιήσουμε ), τα χτυπάμε όλα μαζί και τα περιχύνουμε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.