Μανιτάρια σνίτσελ

Μανιτάρια σνίτσελ

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Το μανιτάρι το βρίσκουμε εύκολα σε όλες τις μορφές του: φρέσκο του δάσους, καλλιεργήσιμο, αποξηραμένο, σε σκόνη ή και κατεψυγμένο. Πάμε, λοιπόν, να βάλουμε το μανιτάρι στη ζωή μας.

Υλικά για 4 άτομα

  • Μανιτάρια του βουνού (ζαρκαδίσια ολόκληρα, πόρτομπέλο του εμπορίου)
  • Αυγό
  • Αλεύρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για το τηγάνι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και με τα δάχτυλά μας τα πιέζουμε ελαφρά για να ανοίξει λίγο η καμπύλη πλευρά τους. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και, τέλος, από την τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε το λάδι να κάψει λίγο και τηγανίζουμε τα μανιτάρια, για να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά, αφού τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα.

Μικρό μυστικό:

Όταν έχουμε μαζέψει πολλά ζαρκαδίσια μανιτάρια, τα βάζουμε στην
κατάψυξη, το καθένα χωριστά, σε σακούλες ψυγείου και τα μαγειρεύουμε χωρίς να
τα ξεπαγώσουμε.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts