Μηλόπιτα κέικ

Μηλόπιτα κέικ

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Για να μην πηγαίνουν χαμένα τα μήλα. Να μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσετε τα μήλα που ξεχάστηκαν στο ψυγείο του σπιτιού ή του γραφείου, δημιουργώντας παράλληλα ένα θρεπτικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή απλά ένα γευστικό συστατικό του πρωινού σας γεύματος.

Η συνταγή που ακολουθεί, θυμίζει το παραδοσιακό κέικ που όλοι λίγο πολύ έχουμε παρασκευάσει στο παρελθόν, με μια πινελιά από βιταμίνη C, βιοτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες που περιέχονται

Υλικά

  • Μισή φαρίνα και άλλη τόση ποσότητα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ένα ποτήρι λάδι
  • 2/3 του ποτηριού ζάχαρη
  • ένα ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5% λιπαρά
  • 4 μεγάλα μήλα
  • 1/4 του ποτηριού καρύδια
  • 1/4 του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 4 αυγά
  • κανέλα και βανίλια

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ ,δηλαδή
χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το
γάλα, και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκατ.
και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μίγμα. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω
τα μήλα, αφού τα πασπαλίσουμε με δύο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια
και μία κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και
πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170­200 βαθμούς Κελσίου περίπου για
τρία τέταρτα της ώρας.

Σημείωση: Αν αφαιρέσετε τα μήλα και τις σταφίδες μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να
φτιάξετε ένα απλό αλλά πολύ θρεπτικό κέικ

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts