Μπιφτέκια Σολομού με Φινόκιο

Μπιφτέκια Σολομού με Φινόκιο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια νόστιμη ιδέα για να φάμε σολομό σε μπιφτέκι

Από την Ιωάννα Δαράκη

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο σολομό
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 κ.σ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1/2κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα λεμόνι
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

Στον πολυκόφτη αλέθουμε:

  1. φινόκιο, κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδι φρέσκο και σκόρδο – λίγο, ώστε να μη γίνουν αλοιφή
  2. φιλέτα σολωμού – να γίνουν σαν κιμάς

και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με βρώμη, μουστάρδα, αυγά, άνηθο, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε μπιφτέκια (πάχος 1 δάχτυλο) και ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ (185Cγια 45 λεπτά περίπου, προσαρμόζουμε ανάλογα με το φούρνο) ή στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά , φρέσκα χόρτα, ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας και λίγο ελαιόλαδο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts