Μάφιν με μήλο και κανέλα

Μάφιν με μήλο και κανέλα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Χειμωνιάτικα μάφιν για όλες τις ώρες!

Υλικά
  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 200ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, λιωμένα στο μπλέντερ + 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • 2 αβγά
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα και τα κομμάτια μήλου, τα αβγά, το μέλι και τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζεστε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν και μοιράζετε το μείγμα εκεί. Ψήνετε τα μάφιν για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts