Υλικά για 10 μεγάλα muffin:
- 5 κουταλιές βούτυρο καρύδας
- 4 βιολογικά αυγά
- ½ κιλό αλεύρι από φαγόπυρο
- Ένα φακελάκια baking powder χ.γ
- Ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
- Μια κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κούπα σιρόπι αγαύης ή μέλι
- ½ κούπα λιναρόσπορο
- 1 ½ κούπα κατσικίσιο γάλα (ή κεφίρ ή γάλα ρυζιού)
- 1 πορτοκάλι αλεσμένο στο μουλτι
- 100 γραμ κουβερτούρα χοντροαλεσμένη.
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
- Χτυπήστε στο μπλέντερ το πορτοκάλι με τη φλούδα. Προσθέστε το λιναρόσπορο και αφήστε στην άκρη.
- Χτυπήστε καλά, το βούτυρο με τα αυγά και προσθέστε το μέλι.
- Προσθέστε εναλλάξ στο μίγμα το αλεύρι φαγόπυρου (με τη σόδα και το baking powder) και το κεφίρ (ή το γάλα).
- Ανακατέψτε τις σταφίδες, την κουβερτούρα και το πορτοκάλι με το λιναρόσπορο.
- Μεταφέρετε σε βουτυρωμένα φορμάκια μια χρήσης ή σιλικόνης και ψήστε για 35 λεπτά περίπου.