Τα νουντλς (νούγιες) αποτελούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της κουζίνας των Ασιατικών λαών. Ειδικά όταν είναι παρασκευασμένα από ρύζι ή όσπρια δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη γι αυτό και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες.

Υλικά

  • 500 γραμμ. νουντλς από ρύζι
  • 500 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • δύο φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • δύο καρότα ψιλοκομμένα
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ένα φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το κρέας με τη σόγια σως, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζουμε τα νουντλς για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας.

Ανακατεύουμε και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας και πάλι για να μην κολλήσουν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 4 λεπτά.

Σημείωση: Το γουόκ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι.