Νούντλς με χοιρινό και λαχανικά στο γουόκ

Νούντλς με χοιρινό και λαχανικά στο γουόκ

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Τα νουντλς (νούγιες) αποτελούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της κουζίνας των Ασιατικών λαών. Ειδικά όταν είναι παρασκευασμένα από ρύζι ή όσπρια δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη γι αυτό και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες.

Υλικά

  • 500 γραμμ. νουντλς από ρύζι
  • 500 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • δύο φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • δύο καρότα ψιλοκομμένα
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ένα φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το κρέας με τη σόγια σως, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζουμε τα νουντλς για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας.

Ανακατεύουμε και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας και πάλι για να μην κολλήσουν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 4 λεπτά.

Σημείωση: Το γουόκ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts