Ομελέτα με λαχανικά

Ομελέτα με λαχανικά

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ομελέτα: Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, θρεπτική, με απλά υλικά.

Ένα φαγητό για τον οποιοδήποτε σε λίγο χρόνο με εντυπωσιακά αποτελέσματα γευστικά. Αν μάλιστα κάποιος ξεφύγει από το ομελέτα με αυγά, ομελέτα με λουκάνικο, ομελέτα με πατάτες, έχει βρει σίγουρα ένα νέο γευστικό παράδεισο να επισκεφθεί.

Υλικά για να κάνετε την ομελέτα με λαχανικά

  • Δύο αυγά
  • Μία μέτρια ώριμη ντομάτα
  •  50 με 70γρ φρέσκα μανιτάρια
  • μία μέτρια πιπεριά
  • ένα κουταλάκι άπαχο γάλα
  • ένα κουταλάκι αλεύρι
  • ένα κουταλάκι θυμάρι
  • ένα κουταλάκι ρίγανη
  • 50 γρ κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο
  • μία κουταλιά ελαιόλαδο

Πως να φτιάξετε την ομελέτα με λαχανικά

Τρίβουμε τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός από τη ντομάτα. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα μείγμα. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό της ντομάτας προσθέτουμε το μείγμα και μόλις αρχίσει λίγο να στερεοποιείται προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε την
κουταλιά με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για ακόμα πέντε περίπου λεπτά την ομελέτα σε σιγανή φωτιά.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε ετοιμάσει μέχρι εδώ για να φτιάξουμε μία νοστιμότατη ελαφριά σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι, που μαζί με την ποσότητα τυριού που αναφέρουμε στην παραπάνω συνταγή μπορούμε έχουμε ένα γευστικότατο πιάτο με μακαρονάδα ή ρύζι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts