Ομελέτα με ψίχα από κολοκυθάκια

Ομελέτα με ψίχα από κολοκυθάκια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ποιος είπε ότι το κολοκύθι είναι άγευστο; Δοκιμάστε μια πολύ εύκολη, ελαφριά, γρήγορη και απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή, όπως είναι η ομελέτα με ψίχα από κολοκυθάκια.

Η ομελέτα με ψίχα από κολοκυθάκια είναι ένα πλήρες γεύμα μιας και το κολοκύθι είναι ένα λαχανικό που αποδίδει λίγες θερμίδες, υψηλό σε κάλιο (έλεγχο της αρτηριακής πίεσης), υψηλό καροτένιο με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη.

Υλικά για μία μερίδα

  • 1 φλιτζάνι ψίχα από κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά λάδι
  • Μισό φλιτζάνι μανιτάρια
  • 2 αυγά
  • Δύο κουταλιές σούπας γάλα
  • Αλάτι με βότανα, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη και στραγγίστε τα. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο νερό και αχνίστε. Μόλις αρχίσουν να αχνίζονται, προσθέστε στο τηγάνι τα μανιτάρια και ανακατέψτε. Όταν τα λαχανικά στο τηγάνι είναι σχεδόν έτοιμα, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα και το ελαιόλαδο. Περιχύστε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι έτσι που να απλωθεί καλά η ομελέτα. Αλατίστε με σύνεση. Προσθέστε πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. Γυρίστε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και καλύτερα μην την παραψήσετε. (Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο βάζοντας λαδόκολλα σε ένα ταψί).

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts