Φέτος δεν έχουμε δικαιολογία, το σπίτι θα μυρίσει κουλουράκια!

Υλικά

  • 680γρ αλεύρι μαλακό
  • 250γρ βούτυρο
  • ξύσμα από δυο πορτοκάλια
  • 250γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλινη
  • 2 αυγά
  • 60γρ χυμό πορτοκαλί
  • 1/2 κουτ γλυκού σόδα
  • 5γρ baking powder
  • 1 αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.Στη συνέχεια, σπάμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μίγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε!

Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνες με λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο και αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.