Πασχαλινά κουλουράκια με αλεύρι ολικής και καστανή ζάχαρη

Πασχαλινά κουλουράκια με αλεύρι ολικής και καστανή ζάχαρη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ήρθαν οι μέρες που πρέπει να ετοιμάσουμε τα λαμπριάτικα μας κουλουράκια. Να μια ακόμα συνταγή που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 120 ml. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1.000 γρ. αλεύρι ολικής
  • ½ φακελάκι. μπέικιν πάουντερ

Για το διάλυμα αβγού

  • 1 αυγό με λίγες σταγόνες νερό

Για τα πασχαλινά κουλουράκια, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder. Στίβουμε τα πορτοκάλια στον στίφτη.
Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.

Διαλύουμε το μπεικιν στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα της κουζινομηχανής και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι.

Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Αλείφουμε με το διάλυμα αβγού και τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts