Πατατόσουπα

Πατατόσουπα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Χρησιμοποίησε τις υπόλοιπες πατάτες για μία υπέροχη πατατόσουπα, που σερβίρεται και σαν ορεκτικό!

Υλικά
  • ένα μέτριο κρεμμύδι
  • το χονδρό μέρος ενός πράσου σε ροδέλες ή/και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι
  • τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
  • τέσσερις μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • τρία μέτρια καρότα σε μικρές ροδέλες
  • ένα κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι
  • ένα κουταλάκι ρίγανη
  • έξι με οκτώ φλιτζάνια βραστό νερό
  • ένα αυγό χτυπημένο με ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • δύο κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας

 

Τρόπος παρασκευής

Αφού κάψει το λάδι, σωτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά για δύο-τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια από  τις πατάτες και τις ροδέλες από τα καρότα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμα προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε το βραστό νερό (για να ξεκινήσει να βράζει αμέσως η σούπα). Αφήνουμε να  βράσει σε μισοσκέπαστη κατσαρόλα για 15 με 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει με μισό φλιτζάνι ζουμί από  τη σούπα και λίγο λεμόνι και στη συνέχεια μία κουταλιά  πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή .

Σημείωση 1 : Η προσθήκη του αυγού με το γάλα δίνει ένα πολύ γεύμα πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως  πρωτείνες, αμινοξέα,  βιταμίνες και μέταλλα αλλά με ελάχιστες θερμίδες. Πάντως μπορούμε να αφαιρέσουμε το αυγό και να χρησιμοποιήσουμε μόνο τον πελτέ .

Η σούπα αυτή συνδυάζεται θαυμάσια με ένα Κρητικό παξιμάδι.

Σημείωση 2 Μπορούμε να αφαιρέσουμε το αυγό ή/και τον πελτέ και απλώς  να προσθέσουμε λεμόνι αφού σερβίρουμε στο πιάτο μας.

 

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts