Τα πράσα είναι υπέροχα αυτή την εποχή, ότι πρέπει για μία μυρωδάτη πρασόπιτα.

Υλικά
  • Ένα κιλό πράσα
  • Μισό κιλό φύλλο έτοιμο από πριν
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, με ψιλοκομμένο
τον άνηθο. Τα σοτάρουμε καλά σε μία κατσαρόλα και αφού μαραθούν, τα ρίχνουμε
στο τρυπητό να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια, τ ́ ανακατεύουμε με το ανθότυρο,
τη φέτα, τα αυγά, δύο κουταλιές της σούπας από το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Ρίχνουμε όλο το υλικό στη μέση και κατόπιν
στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά. Χαράζουμε την
πίτα και την βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 250 βαθμούς.
Αφήνουμε την πρασόπιτα να ψηθεί για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eight + twelve =