Υλικά
- 1 κιλό κοκκινόψαρο
- 1 καρότο μεγάλο
- 1 κολοκυθάκι μεγάλο
- 2 πατάτες μέτριες
- 1 μικρό κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι (προαιρετικά)
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψάρι σε λεμόνι για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Παίρνουμε ένα πυρέξ που κλείνει από πάνω. Κόβουμε τα λαχανικά και την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε μέσα, τα πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε λίγο νερό (στο μισό των λαχανικών). Προσθέτουμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα
Στο τέλος αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.