Ψητοί Ρεβιθοκεφτέδες

Ψητοί Ρεβιθοκεφτέδες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ρεβίθι. Ένα όσπριο που πολλοί στο μυαλό τους το έχουν συνδεδεμένο με το χειμώνα. Με τη ζεστή σούπα για το κρύο. Με τη νηστεία. Και άλλοι, οι πιο μερακλήδες, με μεζέδες σε ταβέρνα και ουζερί και (λανθασμένα) σαν εισαγωγή για το κύριο πιάτο. Γιατί ο ρεβιθοκεφτές είναι και κύριο πιάτο.

Υλικά (για πολλούς ρεβιθοκεφτέδες)

  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 400 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα, καλά στραγγισμένα, και στεγνά
  • 10 φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα
  • 3 μικρές σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ, όλα τα υλικά, χτυπάμε το μείγμα για 2 δευτερόλεπτα, σταματάμε και ξανά το ίδιο για 15 φορές, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν κιμάς (προσοχή να μην έχει κρεμώδη υφή).

Σε περίπτωση που το μείγμα σας βγει αρκετά μαλακό συμπληρώνετε ελάχιστο ρεβιθάλευρο ή κλασσικό αλεύρι και ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να πλάθετε στα χέρια σας όπως πλάθουμε το κιμά.

Πριν ξεκινήσουμε να πλάθουμε, τοποθετούμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό για να βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη.

Πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τους ρεβιθοκεφτέδες.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Τα γυρνάμε για να μην μας καούν.

Τρώγονται ιδανικά ζέστα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts