Ρεβιθάδα με μανέστρα

Ρεβιθάδα με μανέστρα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα πλήρες αλλά ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/8  φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βγάζουμε από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και αφήνουμε να βράσουν. Όσο βράζουν ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό μαγειρεύουμε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν αφαιρέσουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.

Τελειώνουμε με δεντρολίβανο και θυμάρι.

 

Θερμιδική αξία (ανά μερίδα): 530 Kcal

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts