Η κλασσική ερώτηση όταν αναφέρεσαι στην διατροφή χωρίς κρέας είναι: και από που θα πάρω πρωτεΐνη; Για σήμερα λοιπόν έχουμε ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές και κουρκουμά.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια ωμά (θα βγάλει ένα πιάτο της σούπας μετά το μαγείρεμα)
- 3 πιπεριές χρωματιστές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 λίτρο νερό (προσθέτεις αν χρειαστεί)
- 1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Χρόνος προετοιμασίας
Αν αφαιρέσουμε το 8ωρο μούλιασμα, περίπου 1 ώρα
Πως θα τα φτιάξεις:
- Ας υποθέσουμε ότι έκανες το κόλπο που σου είπα* και δεν χρειάζεται να περιμένεις 8 ώρες πριν το μαγειρέψεις
- Κόβουμε σε ροδέλες όλα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο
- Μετά από λίγα λεπτά προσθέτεις και τα ρεβίθια και ανακατεύεις για λίγο
- Ρίχνεις όλο το φαγητό σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτεις το νερό και τον χυμό ντομάτας και το βάζεις στον φούρνο
- Προσθέτεις όσο νερό χρειάζεται κατά την διάρκεια και τα αφήνεις να βράσουν για 1 ώρα
- Σερβίρεις με λίγο τυρί φέτα
*Tip για έτοιμα ρεβίθια όποτε θες!
Βάλε για μούλιασμα μεγάλη ποσότητα ρεβιθιών (1/2 κιλό ή παραπάνω)
Μετά από 8 ώρες τα βάζεις για βράσιμο περίπου 20 λεπτά (να παραμείνουν λίγο σκληρά, χωρίς να ξεφλουδίσουν)
Τα αφήνεις να κρυώσουν και τα αποθηκεύεις σε μπολάκια, στην κατάψυξη
Έτσι, κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις ρεβίθια, απλά τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και ξεκινάς το μαγείρεμα
Συντάκτης Άρθρου
Η Στυλιανοπούλου Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο νοσοκομείο Παίδων« η Αγία Σοφία», στο Γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα « η Σωτηρία» και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εξειδικευτεί περισσότερο στο κομμάτι της κλινικής διατροφής και της σημασίας της στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Επίσης, ασχολήθηκε και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα όπου συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες του HACCP και του ISO ενώ παράλληλα, ενημέρωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.
Η πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης σε ομάδα εθελοντριών, με πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με την Διατροφή και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα στον χώρο.
Υπήρξε εθελόντρια στο Ινστιτούτο Προληπτικής,Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με σκοπό την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής και την διατροφική υποστήριξη υποσιτισμένων παιδιών στα Ελληνικά σχολεία. Ακόμα, συμμετείχε και σε άλλες εθελοντικές δράσεις, μέσω της Glovo, πλατφόρμας για νέους εθελοντές και μέσω προγράμματος κινητικότητας νέων στην Πορτογαλία με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα στον καιρό της κρίσης.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την capoeira, μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη και την yoga, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.