Ροδακινοπαγωτίνια

Ροδακινοπαγωτίνια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Σπιτικά παγωτίνια με φρούτα εποχής!

Για 4 παγωτίνια ή για 8 μπάλες

  • 500 γραμμάρια φρέσκα ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • Περίπου μισό φλιτζάνι δροσερό νερό

Το ταξίδι προς αυτά τα πανεύκολα δροσερά παγωτίνια ξεκινάει όταν θα κόψεις τα ροδάκινα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια, τα τοποθετήσεις σε μία σακούλα για κατάψυξη ή τάπερ και τα καταψύξεις για ένα βράδυ. Προσωπικά κρατώ και τη φλούδα γιατί δίνει εκτός των διαιτητικών ινών και βιταμινών και ωραίο εφέ στο παγωτίνι.

Την επόμενη μέρα μπορείς να αλέσεις τα παγωμένα ροδάκινα στο μπλέντερ μαζί με το νερό και το χυμό για να διευκολύνεις τη διαδικασία. Με λίγη υπομονή και επιμονή το μίγμα σου θα γίνει κρεμώδες και τότε μπορείς να προσθέσεις και το μέλι και να αναμείξεις ξανά.

Απόχυσε το μίγμα σου, που θα είναι κρεμώδες αλλά και παγωμένο, σε ένα πλαστικό δοχείο ή σε θήκες από σιλικόνη για παγωτό ξυλάκι. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλές παγοθήκες και να τοποθετήσεις μικρά ξυλάκια για καλαμάκι για μικρές μπουκίτσες δροσιάς.

Tips:

Αν τα παγωτίνια απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του χυμού με κάποιο αλκοολούχο ποτό. Το λικέρ πικραμύγδαλο ταιριάζει εξαιρετικα! Ο χυμός παρ΄όλα αυτά ειναι και πάλι απαραίτητος καθώς η βιταμίνη C που περιέχει θα καθυστερήσει την αμαύρωση του μίγματός σου.

Μπορείς να παίξεις ελεύθερα με μπαχαρικά όπως η κανέλλα, το γαρύφαλλο αλλά και άλλες ενισχυτικές γεύσεις όπως η μαστίχα -την προσθέτεις θρυμματισμένη στο μίγμα- ή η βανίλια. Όλα εξαρτώνται από το γούστο και τη φαντασία σου!

Η γλυκύτητα που προσδίδει το μέλι επίσης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το γούστο σου, αλλά έχε στο νου οτι όντας παγωμένο, το παγωτίνι σου δεν ειναι απαραίτητο να ειναι πολύ γλυκό για να ειναι απολαυστικό. Ο βαθμός ωρίμανσης των φρούτων επίσης επηρεάζει το αποτέλεσμα. Για πιο γλυκό παγωτίνι χρησιμοποίησε ώριμα φρούτα.

Αν έχεις διάθεση για διαφορετικές υφές στο παγωτίνι σου, εκτός από τη διατήρηση της φλούδας μπορείς επίσης να αφήσεις λίγο ψιλοκομμένο φρούτο και να το προσθέσεις στο μίγμα μετά το πέρας της άλεσης.

 

Για να ξέρεις τι θα φτιάξεις, για να ξέρεις τι θα φας:

Διατροφική Ανάλυση

ανά μπάλα
Ενέργεια 50 kcal
Ολικά λιπαρά 0 g
Κορεσμένα 0 g
Τρανς 0 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 0 mg
Ολικοί υδατάνθρακες 13 g
Διαιτητικές ίνες 1 g
Σάκχαρα 13 g
Πρωτείνες 1 g

 

Ένα δροσερό γλυκάκι με ελάχιστες θερμίδες και όλα τα οφέλη του φρέσκου φρούτου!

Για μεγαλύτερη θρεπτική αξία μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα μικρή ποσότητα από ταχίνι ή να αλέσεις μαζί με κάποιο ξηρό καρπό.

Εάν χρησιμοποιήσεις την ειδική φόρμα για παγωτό ξυλάκι, ένα ξυλάκι ισοδυναμεί με περίπου δύο μπάλες από το ενιαίο μείγμα.

 

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.klelisious.com

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts