Ρολό γαλοπούλας

Ρολό γαλοπούλας

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ρολό γαλοπούλας: μια κυριολεκτικά μαμαδίστικη συνταγή που θα κάνει διαφορετικό το κυριακάτικο σας τραπέζι. Ελαφρύ και γευστικό γεύμα.

Υλικά 

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 225 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 900 γρ. κιμάς γαλοπούλας (στήθος)
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. πελτέ ντομάτας
  • Λίγες σταγόνες Worcestershire sauce (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι­
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά να «γλασαριστεί».

Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό (παραπάνω θα πικρίσει το σκόρδο). Αδειάστε το μείγμα σ ́ ένα πιάτο και το αφήστε το να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ αναμίξετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών. Ανακατέψτε καλά τα υλικά. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ (23 χ 33) αδειάστε το μείγμα και λειάνετε την επιφάνεια του.

Ψήστε σε προθερμασμένο (180°C) φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Κόψτε σε μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε με συνοδευτικά της επιλογής σας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts