Ιδανικό σνακ για την παραλία!
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 2 – 3 μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 40 γρ. κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γ. ξερή)
- μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή ρόκα ή άλλη πρασινάδα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το λάδι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Με το μισό μείγμα αλείφετε τη 1 φέτα ψωμί και το υπόλοιπο το ανακατεύετε με τα μανιτάρια. Βάζετε στην αλειμμένη φέτα τα φύλλα του σαλατικού, από πάνω το τυρί, τα μανιτάρια και κλείνετε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού ώστε η υγρασία των μανιταριών να νοτίσει το ψωμί.