Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια κλασική συνταγή που σίγουρα όλοι την έχουμε απολαύσει. Ένα εύκολο και οικονομικό γλυκό που έχει μικρό χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά για τον σιμιγδαλένιο χαλβά

  • ένα φλιτζάνι λάδι
  • ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι από καλαμπόκι ολικής άλεσης (πολέντα)
  • ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι από σιτάρι ολικής άλεσης
  • ένα φακελάκι κουκουνάρι
  • δεκαπέντε αμύγδαλα και πέντε καρύδια καθαρισμένα
  • δύο φλιτζάνια ζάχαρη καστανή με μελάσα
  • τέσσερα φλιτζάνια νερό
  • λίγη κανέλα ή και γαρίφαλο σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε με το λάδι το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι τα αμύγδαλα και τα καρύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι κανέλα. Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει το βράσιμο ρίχνουμε και τα υλικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει το μίγμα το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Κανέλα και γαρίφαλο μπορούμε να ρίξουμε την ώρα που καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, αλλά μπορούμε και να πασπαλίσουμε στο τέλος το χαλβά.

Μία πιο προχωρημένη έκδοση είναι να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας κονιάκ, δευτερόλεπτα πριν βγάλουμε το μίγμα από τη φωτιά. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε την ώρα που καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς μία πολύ καλά ψιλοκομμένη μπανάνα ή ένα τριμμένο μήλο ή αχλάδι.

Εφόσον υποθέσουμε ότι η φόρμα που θα βάλετε το σιμιγδαλένιο χαλβά είναι ίδια με αυτή για κέικ με τις μαργαρίτες, τότε θα θέσουμε ως μία μερίδα το πάχος μιας μαργαρίτας. Το χαλβά αυτό μπορείτε να τον συνδυάσετε με ένα αφέψημα με λίγο γάλα εβαπορέ ή ένα ποτήρι γάλα και έχετε ένα μικρό πλήρες γεύμα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts