Μια νόστιμη και διαφορετική συνταγή για ψάρι σολομό. Εύκολη, γρήγορη και απλή.
Υλικά
- 6 φέτες σολομού
- 200 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2000 γρ. σελινόριζα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σαφράν
- 2 πορτοκάλια στυμένα (για το μαρινάρισμα)
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε το ψάρι σε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο,
από 3 ώρες έως και μια νύχτα. Στραγγίζουμε από το χυμό, αλατοπιπερώνουμε και
το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύνοντάς το με το χυμό του λεμονιού και δύο
κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα χορταρικά και
ανάλογο νερό, και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά (γυρίζουμε μια φορά το ψάρι κι ανακατεύουμε τα λαχανικά για να ψηθούν ομοιόμορφα). Αφού ψηθεί το
ψάρι, στραγγίζουμε όλο το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, το αφήνουμε να πάρει μια
βράση, διαλύουμε μέσα το σαφράν και μετά το δένουμε με κορνφλάουρ,
ανακατεύοντάς το για να μη σβολιάσει. Σερβίρουμε το ψάρι περιχύνοντάς το με τη
ζεστή σάλτσα και το γαρνίρουμε με τα λαχανικά.