Σολομός στο φούρνο με σάλτσα σαφράν

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα σαφράν

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Μια νόστιμη και διαφορετική συνταγή για σολομό. Εύκολη, γρήγορη και απλή.

Υλικά για τον σολομό στο φούρνο

  • 6 φέτες σολομό
  • 200 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2000 γρ. σελινόριζα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σαφράν
  • 2 πορτοκάλια στυμμένα (για το μαρινάρισμα)

Τρόπος παρασκευής

Μαρινάρουμε το ψάρι σε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο, από 3 ώρες έως και μια νύχτα.

Στραγγίζουμε από το χυμό, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύνοντάς το με το χυμό του λεμονιού και δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα χορταρικά και ανάλογο νερό, και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά (γυρίζουμε μια φορά το σολομό και ανακατεύουμε τα λαχανικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).

Αφού ψηθεί ο σολομός, στραγγίζουμε όλο το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, το αφήνουμε να πάρει μια
βράση, διαλύουμε μέσα το σαφράν και μετά το δένουμε με κορνφλάουρ, ανακατεύοντάς το για να μη σβολιάσει.

Σερβίρουμε το σολομό περιχύνοντάς τον με τη ζεστή σάλτσα και το γαρνίρουμε με τα λαχανικά.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts