Υλικά:

  • 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μεγάλα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 1.5 λίτρο σπιτικό ζωμό απο κόκκαλα μοσχαριού ή κοτόπουλου ελ. Βοσκής
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι πίπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Πρόβειο γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά απο 2 λεπτά προσθέτουμε το πράσο. Ανακατέυουμε συνεχώς και προσθέτουμε την κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και 25 λεπτά περίπου. Ομογενοποιούμε το μίγμα μας με το ραβδομπλέντερ. Τέλος προσθέτουμε το κάρυ και το κύμινο.

Σερβίρετε ζεστή με μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι και λίγο καπνιστή πάπρικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ