Υλικά
- 1 μπολ τραχανάς ξηρός
- 1 λίτρο νερό
- Δυόσμος
- Χαλούμι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε στο μπολ με τον τραχανά χλιαρό νερό και πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσει. Στην συνέχεια τον τοποθετούμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και πολτοποιούμε μέχρι να λιώσει τελείως ο τραχανάς και να πάρει μια βελούδινη υφή. Ξαναζεσταίνουμε για λίγο και ρίχνουμε χαλούμι κομμένο σε κυβάκια και δυόσμο ξηρό για επιπλέον άρωμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον δυόσμο και πιπέρι