Σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη

Αν η ζωή σου στέλνει λεμόνια… φτιάξε σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, αλλά με στέβια!

Σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη; Και όμως γίνεται, με τη βοήθεια της στέβια. Όπως γνωρίζετε το λεμόνι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Μας ξεδιψά ευχάριστα, ενώ ο χυμός του περιέχει δύο οξέα, το κιτρικό και το φωσφορικό, τα οποία  μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά. Διαθέτει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που προλαμβάνουν την ανάπτυξη ουρολοιμώξεων, ενώ χάρη στο κάλιο είναι ιδιαίτερα διουρητικός!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 4-5 ζουμερά, ακέρωτα, βιολογικά λεμόνια ή/και λάιμ (250 γρ. χυμό)
  • 1 λεμόνι ακέρωτο επιπλέον λιωμένο στο μούλτι
  • στέβια ( που αντιστοιχεί σε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ανάλογα τον κατασκευαστή και πόσο γλυκιά θέλετε την λεμονάδα)
  • Προαιρετικά κατά βούλιση: φύλλα δυόσμου, μέντας, τζίντζερ, μαστίχα σε δάκρυα, κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά .
  2. Αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο 8-10 ώρες.
  3. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με πάγο, φύλλα από βότανα ή φρούτα

 

Καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ