ταμπουλέ με τόνο, ταμπουλέ

Αν αγαπάς το ταμπουλέ ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το ταμπουλέ με τόνο.

Το ταμπουλέ με τόνο αποτελεί μία διαφορετική παραλλαγή της γνωστής καλοκαιρινής συνταγής.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 κούπα κους­κους(στιγμιαίο)
  • 300 γρ αρωματικές ντομάτες
  • 2 αγγούρια
  • 1⁄2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Για το ντρέσινγκ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-­6 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 μαρούλι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάλτε το κουσ­κους σε ένα μπολ και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σκεπάστε το με ζεστό νερό, αφήστε το να φουσκώσει και μετά να κρυώσει. Πλύνετε τις ντομάτες, βγάλτε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Πλύνετε και καθαρίστε τα αγγούρια. Κόψτε τις ντομάτες και τα αγγούρια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόψτε τη μέντα και το μαϊντανό. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αναμίξετε πολύ καλά. Αναμίξετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, περιχύσετε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά. Πλύνετε το μαρούλι και βγάλτε τα φύλλα από την καρδιά. Κόψτε την καρδιά σε λεπτές λωρίδες, βάλτε τις στο ταμπουλέ και τέλος ρίξτε αλάτι και χυμό λεμονιού.

Στο τέλος ρίξτε το τόνο ανακατέψτε και καλή σας όρεξη!