Μια πολύ ωραία ιδέα που συνδυάζεται άψογα με καλή παρέα και καλό κρασί είναι η τάρτα πράσου. Το πράσο είναι ένα λαχανικό που το βρίσκουμε και το χειμώνα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και ιώδιο. Επίσης πολύ καλή πηγή μαγγανίου. Είναι πολύ νόστιμο και ως λαχανικό αποδίδει λίγες θερμίδες.

Υλικά για την τάρτα

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμης για τάρτα
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 4 πράσα
  • 2 αυγά
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα μαραίνουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα πιρουνάκι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το φύλλο σε μια βάση για τάρτα ή ένα ρηχό στρόγγυλο ταψάκι, αφού το έχουμε λαδώσει με λίγο ελαιόλαδο. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη για να μη φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο. Στρώνουμε πάνω στη σφολιάτα το μίγμα μας και ψήνουμε την τάρτα μας στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου.