Τραγανά Κριτσίνια

Τραγανά Κριτσίνια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ένα υπέροχο σνακ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με δικά σας υλικά για να είστε σίγουροι τι τρώτε. Πανεύκολα στην ετοιμασία τους, με λίγο αλευράκι μόνο και χωρίς να χάνετε χρόνο για μαγιά και φούσκωμα. Νόστιμα και τραγανά και διατηρούνται έτσι για μέρες θα συγκρατήσουν την πείνα σας ανάμεσα στα γεύματα.

Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας διάφορους σπόρους όπως σουσάμι, παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο ή να προσθέσετε και γραβιέρα ή να τα κάνετε γλυκά με καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Τιπ … μην το παρακάνετε με τη ποσότητα, διότι όσο αγνά και να φαίνονται δεν παύουν να έχουν τις θερμιδούλες τους. Πάνω κάτω κάθε κριτσίνι έχει 70 με 90 θερμίδες.

Υλικά για την ζύμη…

  • 140 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γραμμ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 130 γραμμάρια νερό

Πώς θα τα φτιάξουμε…

Πολύ απλά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε για να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι και τελειώσαμε!

Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλάστη σε φύλλο πάχους όσο το φύλλο της σφολιάτας.

Κόβουμε σε λωρίδες διαστάσεων περίπου 1Χ15 εκ. . Η ρόδα κοπής πίτσας εξυπηρετεί πολύ. Αν δεν έχουμε, τότε κάνουμε την δουλειά μας με μαχαίρι.

Βγάζουμε το ζυμάρι που περισσεύει γύρω γύρω. Μετά θα το ανοίξουμε κι αυτό και θα κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι μας.

Παίρνουμε μια λωρίδα και με το αριστερό χέρι τυλίγουμε προς τα κάτω ενώ με το δεξί προς τα πάνω κι έτσι είναι έτοιμο με μία κίνηση ουσιαστικά.
Δεν το σφίγγουμε πολύ, να έχει κενά ανάμεσα από τις στροφές, έτσι γίνεται πιο τραγανό, και το τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Όλα στο ταψί και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Στον αέρα 160℃ για λιγότερο χρόνο ανάλογα με τον φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts